ÁrKözPont egeszseg termékkereső


Rapunzel bio különleges tészták, kusz-kusz 500 gEllenĹ‘rzött, ökolĂłgiai gazdákodásbĂłl származĂł aprĂ­tott, elĹ‘fĹ‘zött kemĂ©nybĂşzábĂłl. Az Ă©szak-afrikai hagyományos gabona könnyű Ă©tel, kĂĽlönösen gyermekek számára. SokoldalĂş felhasználás, ideális kiegĂ©szĂ­tĹ‘je a csicseriborsĂłnak, jĂłl illik fĹ‘zelĂ©kekhez, pikáns szĂłszokhoz. ElkĂ©szĂ­tĂ©s, alapszabályok: áztatás Ă©s szakaszos gĹ‘zölĂ©s A jĂł kuszkusz a kĂ©szĂ­tĂ©s során többszörösĂ©re duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomĂłssá. Ha betartunk nĂ©hány alapszabályt, lágy, illatos Ă©s pergĹ‘s lesz. (A dobozon szereplĹ‘ használati utasĂ­tások többnyire rosszak.) A kuszkuszt szĂ©les tálban bĹ‘sĂ©ges hideg vĂ­zzel öntjĂĽk fel. NĂ©hány perc mĂşlva a vizet leöntjĂĽk rĂłla, s hĂşsz percig pihentetjĂĽk, hogy elkezdje megszĂ­vni magát a vĂ­zzel. (Ha van nagyobb szűrĹ‘nk, az is jĂł, ha abba tesszĂĽk, s nĂ©hány percig átfolyatjuk rajta a vizet.) PihenĂ©s alatt idĹ‘rĹ‘l idĹ‘re nedves kĂ©zzel gereblyĂ©zzĂĽk át, lazĂ­tsuk fel a kuszkuszt. Ezután a hĂşs fĹ‘zĹ‘leve (vagy egyszerűen csak gyömbĂ©res, sáfrányos, kurkumás sĂłs vĂ­z) fölĂ© gĂ©zzel vagy laza szövĂ©sű konyharuhával bĂ©lelt szitát helyezĂĽnk, s beleöntjĂĽk a kuszkusz fel
Megosztás:
facebook myspace twitter digg delicious

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?
Írja meg itt!




Az ÁrKözPont árösszehasonlító és termékkereső weboldalon megjelenő Rapunzel bio különleges tészták, kusz-kusz 500 g (Tészta) alatt feltüntett árak ÁFA-val növelt bruttó kiskereskedelmi árak. Bár a Rapunzel bio különleges tészták, kusz-kusz 500 g árai naponta frissülnek a rendszerben, a hivatalos és aktuális Rapunzel bio különleges tészták, kusz-kusz 500 g árak a webáruházak oldalán találhatók.
A terméket forgalmazó online boltok oldalán talál további részleteket a(z) Rapunzel bio különleges tészták, kusz-kusz 500 g (Tészta) szállítási díjáról, a vásárlási feltételekről, garanciáról, valamint az ügyfélszolgálatról. Az ÁrKözPonton megjelenő termékképek csak tájékoztató jellegű illusztrációk.





Ellenőrzött, ökológiai gazdákodásból származó aprított, előfőzött keménybúzából. Az észak-afrikai hagyományos gabona könnyű étel, különösen gyermekek számára. Sokoldalú felhasználás, ideális kiegészítője a csicseriborsónak, jól illik főzelékekhez, pikáns szószokhoz. Elkészítés, alapszabályok: áztatás és szakaszos gőzölés A jó kuszkusz a készítés során többszörösére duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomóssá. Ha betartunk néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz. (A dobozon szereplő használati utasítások többnyire rosszak.) A kuszkuszt széles tálban bőséges hideg vízzel öntjük fel. Néhány perc múlva a vizet leöntjük róla, s húsz percig pihentetjük, hogy elkezdje megszívni magát a vízzel. (Ha van nagyobb szűrőnk, az is jó, ha abba tesszük, s néhány percig átfolyatjuk rajta a vizet.) Pihenés alatt időről időre nedves kézzel gereblyézzük át, lazítsuk fel a kuszkuszt. Ezután a hús főzőleve (vagy egyszerűen csak gyömbéres, sáfrányos, kurkumás sós víz) fölé gézzel vagy laza szövésű konyharuhával bélelt szitát helyezünk, s beleöntjük a kuszkusz felét. Amint átjárta a gőz (5 perc), rászórjuk a másik felét, s gondosan elsimítjuk, morzsolgatjuk, fellazítjuk. Nedves ruhával letakarjuk a szitát, kicsire állítjuk a lángot, húsz percig hagyjuk gőzölődni. Húsz perc után levesszük a szűrőt, megpermetezzük a kuszkuszt egy pohárnyi hideg vízzel, kávéskanálnyi sóval, majd szment (lásd: Kuszkusz ? az étel, külön keret) morzsolunk bele. Használhatunk olívaolajat is, ettől kicsit feszesebb lesz az állaga. Tíz percig állni hagyjuk, majd visszatesszük gőzölődni, újabb húsz percre. A végén még egyszer enyhén vizezzük és vajazzuk. A víz helyett használhatunk húslevest is. Akkor jó, ha a kuszkusz lágy és pereg, nem szabad száraznak lennie. Édes kuszkusz (keszkszu szeffa) Apró kuszkuszból készül (ezt hívják ?szeffának?), forrón tálaljuk, igen jól illik hozzá egy pohár narancsvirággal illatosított tej. Fél kg átgőzölt kuszkuszba belemorzsolunk 60 gr vajat és két evőkanál cukrot. Jó alaposan fellazítjuk. Kitesszük egy tálra, meghintjük porcukorral és fahéjjal. Mazsolát és pirított mandulát, vagy datolyát és durvára vágott diót adunk hozzá. Tálaláskor mézet, további szárított gyümölcsöket, gárnátalmamagot, szőlőt, pirított magvakat teszünk az asztalra, melyekből mindenki ízlése szerint vehet hozzá. Összetevők: Durumbúza* (zúzott, előfőzött) *=ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Kiszerelés: 500 gr